Madevin staat voor Management, Development en Investment. Het is een familiebedrijf dat zich met name richt op de ontwikkeling van kantoren, bedrijfspanden en woningen.

Madevin management development investment

‘Zijdebalen’ Utrecht

De voormalige Vechtse buitenplaats Zijdebalen werd vroeger gesierd door een internationaal beroemde tuin en werd kort na 1681 door zijdehandelaar Jacob van Mollem gebouwd naast de door hem gerealiseerde zijderederij met woonhuis. Van de toenmalige buitenplaats is niets meer bewaard gebleven. Het terrein heeft diverse bestemmingen gehad, onder meer als Lubro-fabriek en als Jongeneel hoofdkantoor. Nu wacht het voormalige bedrijventerrein op een nieuw leven als woonwijk aan de Vecht.

Zijdebalen ligt ten noordwesten van de Utrechtse binnenstad, grenst aan de Staatsliedenbuurt, de Tuinwijk en de Vogelenbuurt. In Zijdebalen verrijzen circa 484 sfeervolle stadswoningen (lofts, etagewoningen, penthouses). Deze nieuwe woonwijk, op vijf minuten lopen van de Oude Gracht, combineert stads wonen met de rust van water en groen. Water, in de vorm van drie dwarsgrachten op de Vecht, en het groen van vier binnentuinen verwijzen naar de rijke historie van het gebied.

Kenmerkend is de grote diversiteit in woningen, met veel differentiatie in gevels, materiaalgebruik en detaillering. Een kwalitatieve look die aanhaakt op de geschiedenis van Utrecht, met een knipoog naar de huidige tijd. Zijdebalen is een ontwerp van Mulleners + Mulleners architecten, het bureau dat ook de populaire wijken De Woerd (Leidsche Rijn) en OpBuuren (Maarssen) heeft ontworpen.

  • Ligging centrum Utrecht
  • Uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding
  • Bijzondere infrastructuur met binnentuinen en dwarsgrachten
  • Hoog afwerkingsniveau woningen
  • Architectuur met veel natuurlijke lichtinval
  • Ondergronds parkeren
  • Eigen buitenruimte (dakterras, tuin of balkon)
  • Elke woning is uniek

Meer informatie:
www.zijdebalenwonen.nl

Meer info over dit project volgt.

ga terug